مفاهیم و موضوعات خسارت بیمه بدنه

 

مفاهیم و موضوعات خسارت بیمه بدنهمفاهیم و موضوعات خسارت بیمه بدنه

جهت آشنایی با مفاهیم و موضوعات خسارت بیمه بدنه ما به مفهوم اصطلاحات و موضوعات در بیمه نامه بدنه پرداختیم. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شود.

 

خسارت کلی در بیمه بدنه

بر اساس شرایط عمومی بیمه بدنه خودرو ، خسارت کلی به مواقعی گفته می شود که ، خودرو زیان دیده به طور کلی از بین رفته باشد. و یا مخارج تعمیر و تعویض لوزام از بین رفته ، به دلیل حادثه رانندگی ،  بیش از 70 الی 75 درصد قیمت خودرو باشد. البته در این بخش باید به این مسئله توجه داشته باشیم که با پرداخت خسارت کلی ، بیمه نامه باطل می گردد. در این مورد بیمه گزار برای استفاده مجدد از بیمه بدنه نیاز است که مجدداً بیمه بدنه را خریداری نماید.

 

خسارت های جزئی در بیمه بدنه

خسارت های جزئی در مفاهیم و موضوعات خسارت بیمه بدنه به خسارتهایی اطلاق می گردد که  تعمیرات خسارت های وارده به خودرو ناشی از حوادث رانندگی  از 70 الی 75 درصد ارزش خودرو تجاوز نکند. در این صورت با نظر کارشناس بیمه ، هزینه قطعات و لوازم تعویضی مشخص شده و خسارتهای وارده به بیمه گزار پرداخت می گردد.

 

مفاهیم و موضوعات خسارت بیمه بدنههزینه های مربوط به حمل و نقل و نجات خودروی خسارت دیده

هزینه های مربوط به حمل و نقل و نجات خودرو خسارت دیده در حادثه رانندگی تا سقف تعیین شده در بیمه بدنه قابل پرداخت می باشد.

 

هزینه ایاب و ذهاب

ممکن است که به دلیل حادثه بوجود آمده برای خودرو ، خودرو قابل استفاده نباشد و می بایست مدتی را در تعمیرگاه بماند. بنابراین شرکت بیمه برای چنین شرایطی ، هزینه ای را بعنوان ایاب و ذهاب برای بیمه گزار در نظر گرفته و پرداخت می نماید. میزان پرداخت این نوع هزینه ها بستگی به قوانین و مقررات شرکت های بیمه دارد.

 

استهلاک اتومبیل در موقع تسویه خسارت

به دلیل اینکه قطعات و لوازم خودروی شما در طی سالیان کارکرد فرسوده می شوند. در موقع تسویه خسارت ، مبلغی از خسارت پرداختی شما بعنوان استهلاک کسر می گردد. البته باید توجه داشته باشید که استهلاک قطعات فقط در مورد خسارتهای جزئی مصداق دارد و برای خسارتهای کلی مطرح نمی باشد. در زمینه کسر استهلاک قطعات خودرو قواعد خاصی برای هر شرکت بیمه وجود دارد . به عنوان مثال شیشه اتومبیل شامل قاعده استهلاک نمی باشد اما قطعاتی مانند باطری ، لاستیک ، جلوبندی ، تسمه پروانه ، لنت ترمز و غیره از توابع استهلاک اتومبیل مربوط به هر شرکت بیمه پیروی می کنند.

 

پرداخت خسارت در بیمه اتومبیل در شرایطی که بیمه گزار مقصر نیست

در شرایطی که حادثه رانندگی رخ دهد و  راننده مقصر حادثه بیمه شخص ثالث داشته باشد. معمولاً روال بر این است که خسارت فرد زیان دیده از طریق بیمه نامه شخص ثالث راننده مقصر جبران گردد. اما اگر راننده مقصر بیمه شخص ثالث نداشته باشد و یا تعهدات بیمه شخص ثالث کفایت خسارت فرد زیان دیده را نکند. در این صورت تا سقف تعهدات بیمه شخص ثالث از  بیمه نامه ثالی برای جبران خسارت فرد زیان دیده استفاده می گردد. الباقی نیز از طریق بیمه بدنه فرد مقصر حادثه ، خسارت به فرد زیان دیده پرداخت می گردد.

 

فرانشیز در بیمه بدنه

یکی دیگر از اصطلاحات در مفاهیم و موضوعات خسارت بیمه بدنه ، فرانشیز در بیمه بدنه است. همانطوری که می دانیم ، فرانشیز مبلغی از خسارت است که جبران آن بر عهده بیمه گزار می باشد. فرانشیز بدین منظور قرارداده شده است. تا رانندگان با احتیاط بیشتری رانندگی کنند و از خودروی خود محافظت نمایند. مبلغ فرانشیز بستگی به قوانین و مقررات شرکت های بیمه دارد و ممکن است شرکتهای مختلف بیمه هر کدام مبلغ خاص خود را بعنوان فرانشیز تعیین کنند.

 

اعمال قاعده نسبی و عدم پرداخت کل خسارت وارده به مالکان خودرو از طرف شرکتهای بیمه

مفاهیم و موضوعات خسارت بیمه بدنه – مالکان خودروها باید به این موضوع توجه داشته باشند. در مواقع بروز حوادث رانندگی برای دریافت کامل خسارت از شرکت بیمه ، می بایست حق بیمه را مطابق با ارزش واقعی خودرو خود به شرکت بیمه پرداخت کرده باشند. چنانچه خودرویی کمتر از ارزش واقعی بیمه شده باشد. در صورت وقوع حادثه قاعده نسبیت توسط شرکت بیمه اعمال می گردد. فقط قسمتی از خسارت و به نسبت مبلغ بیمه شده به قیمت واقعی ، محاسبه و پرداخت می گردد.

متقاضیان محترم انواع بیمه نامه های بیمه ایران در تمامی مناطق تهران می توانند از طریق نمایندگی بیمه ایران در شمال تهران ، نمایندگی بیمه ایران در مرکز تهران و یا نمایندگی بیمه ایران در شرق تهران نسبت به دریافت خدماتی همچون مشاوره رایگان ، استعلام ، خرید و یا تمدید کلیه بیمه نامه ها اقدام فرمایند.

 

موارد مرتبط با این موضوع: